Chabo

 RAS TYPISKT
Typiskt för rasen är dess lilla men relativt stark kropp. Det är korta ben, den branta upphunna, den har en relativt stora kammar och slör, måste den ha en bra bred fjäder struktur, både smidig befjädrade och lockigt. Det finns i många färgvarianter och även som silke befjädrade. Detta är ordningen en genom avel och granska all anledning att prioritera saker.
Kroppsform: En relativt kort och kompakt kropp med en bred av rygg  kroppen skall vara nästan horisontellt, med bröstet måste vara så genom hög att du kan se tårna i normalläge; Bröstkorgen skall vara bred och kraftigt välvd, främst punkten om 2/5 upp till den totala höjden.
Ben och tår; Benen ska vara kort, rund och stark, tår lång och väl spridda. Race färg (benfärgen) av ljus sorter bör vara gul, är mörkhyade sorter något mörka tår tillåtet, men åtminstone fotsulan ska vara gul.
Svans läge och svans struktur och vingar; Stjärten ställning om 95 grader med riklig och välutvecklad sadelbehæng, så det finns en god fyllning av svansen, hjälper det att ge en bra svans övergång. Hale Building med långa, breda spår fjädrar, som 3-4 cm. Wide. Långa sabel-formad segel fjädrar, måste dessa vara stel och övergripande, skjuter långt över huvudhöjd och med många sido segel fjädrar. När kycklingen alltför breda styrfjädrar i svansen, och se upp för de första 2 haledækfjer inte vända, det ger kranar med spridda, inte i närheten av den totala segel fjädrar, och här är det oerhört viktigt att det finns en mycket fin rundad svans övergång; höns >> << spricka i svansen övergången bör inte användas i avel, eller tuppar och hönor för framåt ledde svans 105 grader eller mer. Genom  svansen inte bör vara mer än bara röra bagkammen.
Vingar; Dessa måste vara ganska lång med breda vingpennor och slitna så låga att de vidrör marken i slutet av kroppen; de måste kunna göra två parallella linjer när djuret går i lös sand.
Huvuddelar; Huvudet är förhållandevis stor och bred, hans ansikte rött och smidig, hos äldre djur med fransar över ögonen.
Kam; Stopp ska vara en stor kraftfull, något gritty enkeltkam med 4-5 bred klippta tacka och det måste finnas en bra bred kambase, tjock och ganska hög kamblad måste forkammen börja på næbspids, som lite innan och gå långt utöver halsen utan vara för nära detta. Lite föroreningar från och bagkam bör accepteras i fråga om ett annars bra kam, också ett måste också se åtminstone något viker av åsen ovanför näbben, de bidrar till att stödja stora kam. Kranen bör ha 2/3 kamblad och tredje vågen. Höna kam bör också vara ganska stora och tunga, det är viktigt här som kambladet inte för tunn, och det måste finnas något mer än 5 ganska bred tacka, är nära förestående kam tillåtet, här måste du acceptera några veck, loopar i forkam, annars, när det finns en väl-formad kam.
Øreskiver; Ganska stora rött, är vit i øreskiver ett allvarligt fel.
Ögon; Livlig, med ljus sorter orange till rött, mörkhyade sorter rött till ljust brun, det är bara den svarta crested att ha mörkbruna ögon.
Beak; I ljus sorter gul, mörkhyade sorter horn färgad, men som gult som möjligt bör eftersträvas.
Fjäderdräkt; Överallt relativt breda, inte alltför spetsiga fjädrar med en god dunparti och några asiater fjädrar (dubbel fjäder). Detta bidrar till att ge bra svans övergångs halsbehæng och krage med en riklig och god befjering. Den rika halsbehæng, upprätt hållning åstadkommer branta svans den karakteristiska D, som befinner sig vid en Chabos, som bildas av halsen och svans med den goda rika övergången.
Vikt: Tupp: 725 gram. Höna: 625 gram.
Kläckning: äggens Vikt 28 gram, Skal färg: Cream.
Färgvarianter
Vit: Överallt så rent vitt som möjligt utan gulaktig nyans.
Svart: Allt svart med god grön glans, dunfarven svart eller åtminstone mycket mörkgrå, fritt från vitt, eftersom detta betraktas i svansen övergången av kranar, särskilt när de kurlade.
Svart / vit prickig: Grundfärgen svart med god grön glans, de flesta kropps fjädrar och företrädesvis alla svans och vingfjädrar med oregelbundet formade vita änden plats, inte grå fläck. Fläckarna följer inte fjäder strålar, men kommer huvudsakligen motsatsen, är orsaken troligen att de föds vit med en svart fläck i nacken och de första fjädrar är vita, varefter de blir mer svart när de byter fjäder, som är till skillnad från de flesta andra raser.
Spot Storlek introduktion: Kom ihåg att detta är en kapplöpning med bred fjäder struktur och kommer därför att färga rita ganska stora, kan du inte göra en liten fin slut plats på en bred och rundade fjädrar. Rand Rita är ett allvarligt misstag.
Vit / svart tailed: Kroppen färg kritvit utan gulaktig nyans och fri svart teckning på halsen. Hale färg några tunga svart med grön lyster, inte gråsvart, seglar fjädrar och sidosegel fjädrar som vit kant. Wing Teckning med vita yttre flik och svart inre flik så att de vikta vingarna är vita, får detta inte vara alltför kritisk med den svarta flygeln ritningen men kom ihåg att vid Chabos är en mycket utspädd form för Columbia abonnemang. Dunfarven vitt.
Gul / svart-tailed: Det bör finnas en god mättad gul färg som karossen av båda könen, och även det bör vara lite mörkare gul färg i halsbehæng och sadelbehæng på kranen och även något mörkare krage på kycklingen. Det finns också ett fall av mycket utspädd form av Columbia ritningen. Hale Color sort med goda gröna glans och segel fjädrar och sidosegel fjädrar som med en gul ram. Wing Teckning med gula yttre flik och svart inre flik.
Detta är den vanligaste färgvarianter. Det finns även Blue Pearl Grey, Gøgespættede, Porslin Stained, Birch Färgad, svart / silver-halsad svart / guld hals, och alla färger i både smidig befjädrade och lockigt och silkeslen befjädrade. Dessutom finns det en del spännande nya färger på vägen, så det finns något för alla.
Avel och uppfödare TIPS
När avels Chabos finns det några saker du bör vara medveten om. Alla avkomman ärver inte de mycket korta ben, som kännetecknar en Chabos, men de dela sig i lavbenede och normal ben, plus det finns en letalfaktor inblandade.
Du kan föda Chabos flera sätt du kan använda en kort-legged rooster och lavbenede höns; det kommer att finnas några problem med befruktning, är det inte så bra, och att en del av kycklingarna inte kommer ut av äggen på grund av den letala dödlighet faktorn av anläggningen ärva förkortningen av humerus, vilket ger de korta benen.
Kolumnerna själva ut, så att du får 50 procent. Lavbenede, 25 procent. Normal Bony, och resterande 25 procent. Dörr i ägg på grund av letalfaktoren. Du kan också använda en vanlig ben rooster och lavbenede höns och därmed undvika nästan letalfaktoren och få 50 procent. Lavbenede och 50 procent. Beniga normala kycklingar. I båda metoderna är det lavbenede djur som bär ärva egenskaper lavbenethed, så de förkortade ben. Par en normal ben kuk och höna, en nästan blir bara normala ben djur, eftersom mycket få av dem bär genen för lavbenede, är det kort uhensigtmessig att använda denna metod när slakten hastigheten är för hög.
De använder en kortbent rooster och lavbenede höns få kycklingar har något starkare korta ben, som man lätt kan titta på de dagsgamla kycklingar, och redan där kan du sortera sina kycklingar i, det finns något värde för vidare avel och utställning.
Dessa saker gör, när du vill få en stam Chabos, är det viktigt att köpa en avelsstam av god kvalitet med goda lavbenede djur, så att du får mest glädje och mindre problem i dess fortsatta avel.

Chabo Tupp

Chabo höna

Chabo

Antwerpen skägghöns

Antwerpen skägghöns

Påfågelsduva